CoreMunication
 
  
CoreMunication® lijkt op een soort synthese uit Westerse (dualistische) wetenschappen en Oosterse (holistische) kernwijsheden maar dit label zal het daadwerkelijk te kort doen. In werkelijkheid zou men CoreMunication misschien veel eerder als de communicatieve vorm van WingTsun kunnen beschouwen. De kernformule van Sifu Frank Schäfers CoreMunication is zijn flexibel ORA-model. In 2001 verscheen het Duitstalige CM boek (ISBN 908-0661-91-0).
 
CoreMunication bestaat (zoals ook WingTsun) daadwerkelijk "alleen" uit een aantal adaptieve-dynamische kernprincipes, die op zo goed als alle gebieden van het alledaagse leven – maar ook in extreme gevallen – hun uiterst werkzame toepassing vinden. WingTsun start dan aan de buitenkant en eindig bij de binnenkant en CoreMunication begint aan de binnenkant en komt uit bij de buitenkant... Beide benaderingen ontmoeten elkaar als het ware ´in het midden´.

Op het moment worden CoreMunication sessies alleen op weekeind-stages in de NWTO academie gehouden. De onderwerpen variëren onder andere van micro- en macrosignalen tijdens de communicatie tot specifieke bedrijfsgeörienteerde takeninvullingen, van ORA-matrix tot Wu-Wei. Het bestaat de mogelijkheid dat later een CM groep in het leven geroepen wordt voor regelmatige intra- en interacties. Een Wu-Wei werkgroep is al ontstaan.