SCD introductie
 
  
De SCD, de 'Systematic Communication & Defence B.V.' (opgericht in 2001) is de internationaal opererende tak van onze nationale 'Nederlandse WingTsun WingTsun Organisatie', in het kort de NWTO. De leiding van de SCD ligt in handen van Sifu Frank Schäfer. Vrijwel vast verbonden aan de SCD zit  CoreMunication®, het 'zelf-verkenningsconcept' van WT meester Frank Schäfer.
 
De SCD werkt soms op de meest verschillende raakvlakken met bekwame specialisten samen. Wij verzorgen specifieke werkcolleges voor bedrijven en instellingen, van een 'eenvoudig dagdeeltje' tot complete driedaagse intensieve-trainingen. Dit kan als gastdocent op locatie van de cliënt of in onze eigen luxe accommodatie, indien gewenst inclusief door onszelf verzorgde catering. Individuele stages, als het ware 'op maat gemaakt', behoren eveneens tot de bespreekbare mogelijkheden van het SCD programma.  
 
De SCD tak zoals aangemeld bij de KvK: 'Het geven van advies en opleidingen op het gebied van weerbaarheid en conflict-beheersing aan bedrijven en instellingen in het kader van SCD in zowel verbale als non-verbale interactie.'
 
Sinds 2005 vormen overigens ook Counselling en EMDR vaste (rijkserkende) onderdelen van het recente SCD B.V. aanbod voor de cliënt.