EWTO introductie
 
 
inside-ewto-intro
De EWTO, de 'Europäische WingTsun Organisation' is opgericht in 1976, en is de Europese afdeling van de 'International WingTsun Association', of kort de IWTA. De leiding van de EWTO ligt in handen van Dai-Sifu Keith R. Kernspecht, 10e meestergraad. De EWTO heeft alleen al in West-Europa momenteel circa 2.000 WT-scholen met meer dan 150.000 vaste leden. 
 
De begrippen 'Leung Ting-systeem', 'WingTsun' en ook de officiële afkorting 'WT' zijn wettelijk beschermd (als gedeponeerd Trademark). De afwijkende schrijfvormen, zoals bijv. Wing Chun (WC) of Ving Tsun (VT) etc. kunnen via de namen geen daadwerkelijke kwaliteitsgarantie aantonen, want iedereen mag deze omschrijvingen ook zonder kwalificatie en vakkennis voor eigen publicaties en trainingsdoelstellingen gebruiken. Dus alleen daar waar 'WT' opstaat, zit ook echt ggm Leung Ting's 'WingTsun' in! 
 
Erkende deskundige experts van security services, speciale internationale politie- en antiterreureenheden als het Hostage Rescue Team van de FBI, de US marines, DEA, NOCS, RAID, GSG9, SEK, BGS, Koninklijke Marechaussee, AT, GIP enz. enz. houden WingTsun voor de waarschijnlijk meest realistische en meest effectieve gevechtsbenadering.