WeiWuWei
 
 wuwei-3
Het WeiWuWei principe, vaak simpel ook WuWei genoemd (Japans Moshu-Toku) of  'de kunst van het niets-doen', is een van de meest hoogstaande concepten in de martial-arts en zo ook in WingTsun. Ook andere disciplines kennen dit fenomeen, danwel onder de benaming 'the Flow' of 'the Zone'. Het is een staat waarin alles haast vanzelf en gewoon feilloos blijkt te gaan. De toepasser zelf is hierbij eigenlijk alleen maar toeschouwer van de eigen verrichtte prestaties.
 
Het manifesteren van WuWei in al je handelingen is daadwerkelijk waar WT Meesterschap, zij het tijdens een gevecht of in de sleur van het dagelijkse leven. De grootste tegenstander van WuWei is het menselijk verstand. Gedachten komen en vliegen steeds weer voorbij, omdat onze hersenen geprogrammeerd zijn op denken, vergelijken en beoordelen. Daarom is het geen makkelijke klus om aan het patroon van constant denken te ontsnappen. Maar er zijn bruikbare 'portalen'. 
 
'Doen zonder te denken' staat trouwens geheel niet voor 'gedachteloze daden' integendeel. Alles wat men in de staat van WuWei doet, of niet-doet, heeft een heel eigen kwaliteit. Het is zeer moeilijk in woorden te vatten, maar desondanks met de juiste aanleidingen ervaarbaar. Op dit moment worden WeiWuWei sessies uitsluitend op extra weekeind-stages in de NWTO academie gehouden. Meestal gebeurt dit dan in een intensieve training in combinatie met SCD/CoreMunication.